Què és

Què és Youtubers Docents

Aquesta pàgina és un recull fet a mà de diversos canals que he trobat a Youtube de docents de parla catalana, això inclou principalment València, Andorra, les illes Balears i Catalunya, docents que transmeten continguts diversos. Els objectius principals d’aquesta iniciativa són; animar a més docents a que comparteixin els seus coneixements al món, visibilitzar una mica més els que ja existeixen i facilitar la cerca de continguts formatius de parla catalana a Youtube. Sé que és una feina feixuga, i potser de poc impacte, però tenim molts alumnes tot el dia mirant el Youtube, normalment foteses, i en canvi nosaltres com a educadors no hi som.

DOCENT és una persona que ensenya d’altres; coneixements, eines o recursos, ja siguin mestres, professores, monitores, educadores, formadores, talleristes…

He contactat amb molts dels protagonistes dels canals que he posat, per dir-los que havia creat aquesta pàgina, però si algú de vosaltres no hi vol sortir, només m’ho ha de dir. Això no és cap negoci, ans al contrari, i el meu respecte com a docent per a tots i totes és màxim. El meu pensament inicial és que, si teniu un canal públic a Youtube, ja esteu d’acord en que els vostres vídeos els miri tothom, però si no fos així, us elimino de la pàgina i llestos.

Espero que us sembli bé la iniciativa i ho compartiu arreu, grans i petits, perquè si no, no té cap sentit aquesta pàgina. Per altra banda si coneixeu docents youtubers en català que no els tinc fitxats, feu-m’ho arribar si us plau.

Qui sóc jo

Sóc Pau Font Sancho, bàsicament un motivat. He fet diverses coses a la vida però m’agrada molt empènyer projectes i persones. Sóc docent des de fa anys, però he passat per diversos perfils. He donat classes a FP i a la Universitat de comunicació, producció audiovisual, esdeveniments, producció de videojocs, formació laboral, etc. He fet xerrades i conferències diverses sobre comunicació, educació i tecnologia des d’alumnes d’ESO, a famílies, a grups de docents i a empresaris.

També són un gran fan del món del lleure, o educació no formal, per la que vaig passar de petit i jove, concretament a l’escoltisme. Vaig poder donar formacions de monitor i director a molts joves i va ser un gran aprenentatge que m’ha servit sempre. Durant molts anys vaig ser músic professional, d’animació infantil, rock, country, gospel, orquestra, etc…més de 1.000 concerts a les espatlles, també són un gran entrenament per a no tenir por de parlar en públic. Des de fa temps treballo als mitjans de comunicació, vaig estar uns anys al Generació Digital de Catalunya Ràdio, a Els matins de Ràdio 4 i a Ràdio Estel. Actualment tinc un canal de videojocs per a gent de 30 a 50 anys a Youtube. Una de les meves passions. La Gameria (en castellà)

Fa uns anys vaig crear una pàgina www.appsencatala.cat per donar visibilitat a les aplicacions mòbils en català, en un moment en que començava tot això de les aplicacions i no era, de fet encara no ho és, possible cercar aplicacions pel nostre idioma, ja que no som un país oficial. Ara ho tinc una mica abandonat per manca de temps però la pàgina segueix activa.

Professionalment vaig fer Telecos però no he exercit mai com a tècnic. Coses que passen. Em va cridar més l’atenció el món audiovisual i de l’espectacle i vaig tenir una productora audiovisual i d’espectacles durant 15 anys. Vam fer televisió, videojocs, apps, publicitat, webs i milers de coses més. Aquesta experiència és la que em permet crear webs, vídeos i altres continguts. M’agrada força.

Tot i que havia fet algun vídeo o entrevista històricament, fa poques setmanes vaig decidir començar a fer vídeos propis de caire formatiu i en català. Els podeu veure al meu canal. No són classes magistrals, si no simplement explicar allò que penso que pot ser útil. M’apassionen els joves i tant de bo pogués arribar a crear continguts que impactessin, però encara he d’aprendre moltes coses.